Nationalpark Skjoldungernes Land

Ledreborg Alle 2A, Lejre

Tirsdag den 3. maj 2022, kl. 19.15-21.

Arrangør: Folkeuniversitet Skjoldungernes LandForedrag

Forårets komme i nationalpark Skjoldungernes Land: Forårets komme i Skjoldungernes Land for

Ornitologerne. Foråret er højdepunktet, når trækfuglene vender tilbage. Hvis man lytter efter sangfuglenes stemmer, kan man følge udviklingen uge for uge. Alt det taler vi om, før vi d. 5 juni inviterer på ekskursion til Bognæs-halvøen.Forårets komme i Skjoldungernes Land for ornitologerne

Foråret er et af de ornitologiske højdepunkter, når trækfuglene vender tilbage. For sangfuglenes vedkommende kan man, hvis man lytter efter deres stemmer, følge udviklingen uge for uge.

Igennem foråret passerer mange skandinaviske trækfugle igennem Danmark, ofte spredt, men nogle steder koncentreres trækket og her gælder det om at placere sig rigtigt i landskabet.

Søndag den 8. maj kl. 10-13 vil vi følge op med en ekskursion (forårets fuglestemmer) til Ledreborgskovene, som giver os et bredt udsnit af vores sangfugle, der nu er i fuld gang med at etablere territorier og tiltrække mager.

Bjarne Bo Jensen, Biolog, Dansk Ornitologisk Forening, Roskilde. Han udgiver hjemmesiden Fuglehåndbogen på Nettet (fuglehaandbogen.dk)

Pris for foredraget incl. gebyr samt adgang til den efterfølgende tur, 100 kr. Tilmelding nedenfor.

Du kan i stedet tilmelde dig alle 6 foredrag om Forårets komme i Nationalpark Skjoldungernes Land til en samlet pris af 450 kr. Læs nærmere ved at klikke HER.

For nærmere information om foredraget skal du henvende dig til Jesper Brandt, brandt@ruc.dk, 2275 6699.


Entré: 100 kr