Nationalpark Skjoldungernes Land

Ledreborg Alle 2A, Lejre

Tirsdag den 19. april 2022, kl. 19.15-21.

Arrangør: Folkeuniversitet Skjoldungernes LandForedrag

Forårets komme i Nationalpark Skjoldungernes land: Forårets komme i skjoldungernes Land for

Botanikerne. Nationalparkens skove, enge, kyster og skrænter har en rig flora, som allerede kigger frem i løbet af marts.Claus Helweg Ovesen fortæller om forårets komme for planterne, og inviterer til "De vilde blomsters dag" søndag d. 19. juni i Boserup skov. Forårets komme i skjoldungernes Land for botanikerne
Nationalparkens skove, enge, kyster og skrænter har en rig flora, som allerede kigger frem i løbet af marts med ikke mindst Blå Anemoner. Herefter kommer skovbundsfloraen slag i slag med Guldstjerner, Hvide og Gule Anemoser, Lærkesporer og Fladkravede Kodrivere m.fl. Ude på de våde enge kommer foråret lidt senere, men fra hen i maj er der bl.a. gøgeurter (en slags orkideer) i blomst. Strandengene er også lidt senere på det, men på fjordens skrænter og de højere strandoverdrev kommer der bl.a. den ret sjældne Dansk Astragel og forskellige Potentiller. I foredraget fortælles også lidt om, hvordan de pågældende forårsblomstrende arter kommer igennem vinteren.

Claus Helweg Ovesen, Seniorrådgiver, biolog, medlem af Nationalparkrådet, hvor han repræsenterer Dansk Botanisk Forening

Alle deltagere inviteres til Botanisk forenings ekskursion: "De vilde blomsters dag", søndag d. 19. juni 2021 kl. 10.30-13.00 bl.a. i Skjoldungernes land.

Pris for foredraget incl. gebyr samt adgang til den efterfølgende tur, 100 kr. Tilmelding nedenfor.

Du kan i stedet tilmelde dig alle 6 foredrag om Forårets komme i Nationalpark Skjoldungernes Land til en samlet pris af 450 kr. Læs nærmere ved at klikke HER.

For nærmere information om foredraget skal du henvende dig til Jesper Brandt, formand for Folkeuniversitet Skjoldungernes Land, brandt@ruc,.dk, 2275 6699.


Entré: 100 kr